Woonschip Joep v. Loon & Yvette Caspanni, Amsterdam

Beschrijving

Woonschip ’t Vertrouwen
Joep van Loon & Yvette Caspanni, Amsterdam

Type:
Stalen Schip, motoraak.

Gebouwd:
Gebroeders Hendriks in 1907

Gerenoveerd:
Helldorfer Lasbedrijf en Scheepsbouw

Interieur:
Huib Koel, Woodies @ Berlin

Woonschip ’t Vertrouwen
Amsterdam

’t Vertrouwen is een motoraak, gebouwd door de Gebroeders Hendriks in Dodewaard en in 1907 te water gelaten.. Wij hebben het schip begin 2013 gekocht. Onze wens was om het schip (exterieur) zoveel als mogelijk terug te brengen in de originele staat passend bij de woonwensen (comfort) van vandaag de dag. De luikenkap is vervangen door een stalen opbouw en de stuurhut is in ere hersteld evenals de patrijspoorten

Qua interieur was onze wens om een plek te creëren die maximale privacy biedt als je “beneden bent”. Maar die door een herindeling van ramen en het vele glas in de stuurhut wél in contact staat met de omgeving en het water. Het uitzicht op de Singel en de Koepelkerk zijn belangrijk geweest in de keuzes die we gemaakt hebben.  Ook wilde we graag “scheepse elementen” terug laten komen in het interieur wat bepalend is geweest in de materiaal keuze.

We hebben gekozen voor een mix van traditionele/ authentieke materialen (mahonie, messing) en eigentijdse materialen (beton), waardoor het interieur toch eigentijds en modern is.

De “masterbedroom” is volledig ingetimmerd met massief mahonie waardoor je het echt het gevoel hebt dat je op een schip slaapt, zonder concessies te doen aan slaapcomfort. Alle rondingen van het schip zijn benut om kastruimte te creëren zodat de originele vorm van het schip maximaal benut wordt. In het “vooronder” is een tweede slaapkamer gecreëerd geïnspireerd op de “kooien” van vroeger. Er is een betonnen gietvloer gestort. En de details van de keuken en de trap, alsook de deuren, zijn uitgevoerd in mahonie.

De casco van het schip is gerenoveerd door Helldorfer Lasbedrijf en Scheepsbouw in Arnhem. Het interieur is geheel gebouwd door Huib Koel en zijn team van Woodies @ Berlin in Amsterdam.

Andere genomineerden:

Woonark Sietze en Hieke Haitsma, Utrecht

Woonark Sasker Fortuin en Bibian Jacobs, Utrecht

Woonark Jeroen & Sandra, Wilnis

Winnaar Woonboot van het Jaar 2014

Woonark Jeroen & Sandra, Wilnis
Winnaar Woonboot van het Jaar 2014
Juryrapport / Prijs
persmap: 2014
genomineerden: 2014

Woonark Sietze en Hieke Haitsma, Utrecht

Woonark Jeroen & Sandra, Wilnis