B18 – Amsterdam

Beschrijving

Woonschip B18, Amsterdam
Gijs Haverkate

Type:
Woonschip

Bouwer:
Scheepswerf Talsma

Interieur:
Eigen ontwerp

Brutto vloeroppervlak:
280m2

B18
Toen wij de ligplaats kochten, woonden we al op een hele fijne ark. Toch wilden wij weer ‘het echte’ bootgevoel.
Op de ark hadden we direct contact met het water en heerlijk veel daglicht. De uitdaging was om dit ook op de nieuw te bouwen boot zoveel mogelijk na te streven. Nieuwbouw leek hiervoor een interessante optie.
In samenwerking met mijn compagnon (wij zijn interieur architecten) hebben wij een fraai ontwerp ontwikkeld waarbij het uitgangsput is dat wonen, werken en vrije tijd feilloos met elkaar samen kunnen gaan. Wij streefden naar scheepse functionaliteit waarbij waarden als licht, routing, akoestiek en een goed en beheersbaar binnenklimaat hoog in vaandel stonden.
Wij zijn echte buitenmensen en gek op het water. Waar je ook bent op het schip, je kunt overal naar buiten. Voor elk moment van de dag zijn er fantastische plekken om van de zon te kunnen genieten. Voor het optimale contact met het water is de spiegel uitklapbaar gemaakt. Daar bungel je met je voeten in het water en voeren we de zwanen uit de hand.
Daarnaast wilden wij een grote stap richting duurzaamheid maken. De grote  technische ruimte heeft een centrale plaats in het schip gekregen, direct onder de schoorsteen. Wij maken gebruik van een zonneboiler- installatie met het streven om nagenoeg zonder gas te kunnen gaan functioneren.

Andere genomineerden:

Robbedoes – Amersfoort

Dolfijn – Vinkeveen

Winnaar Woonboot van het Jaar 2016

Robbedoes – Amersfoort

Winnaar Publieksprijs 2016

Dolfijn – Vinkeveen
Winnaar Woonboot van het Jaar 2016
persmap: 2016
genomineerden: 2016

Robbedoes – Amersfoort

Dolfijn – Vinkeveen