Robbedoes – Amersfoort

Beschrijving

Varend woonschip Robbedoes, Amersfoort
Wim en Anneke Robbertsen

Type:
Kempenaar
origineel 55.00×6.60×1.30m

Gebouwd:
1960, Duivendijk

Gerenoveerd:
2016 (nu 34.00×6.60×1.30m)
Helldörfer Lasbedrijf en Scheepsbouw
en Woodies at Berlin

Interieur:
Eigen ontwerp

Brutto woonoppervlak:
160m2

Woonschip Robbedoes

Toen we eenmaal wisten dat we op het water wilden gaan wonen was voor ons meteen duidelijk dat we een varend woonschip wilden. En ook dat de keuken op dekniveau moest zitten zodat we een mooi uitzicht op het water zouden hebben.  Zo konden we dus gericht gaan zoeken naar een passend schip.
Onze keuze viel op een Kempenaar (gebouwd door Duivendijk) uit 1960. Dit schip hebben we (november 2015) zo uit de vaart overgenomen van een schipper die ermee wilde stoppen. Het schip moest 21m worden ingekort, van 55m naar 34m. Dit is met zorg gedaan om de zeeg vloeiend te houden. Het washok voor de stuurhut is nu de keuken, maar dan wat groter. Waar het gangboord was tussen washok en stuurhut is nu een glazen brug, dit om het beeld enigszins te handhaven en om nieuw en oud met elkaar te verbinden. Aan bakboordzijde zijn de deur en trap naar de stuurhut opgeofferd voor een nieuwe ingang en halletje. Hierdoor kunnen we nu gelijkvloers zowel naar roef als naar nieuwe keuken. Door het hele schip is veel licht door middel van ramen. De mooie originele vormen van het schip zijn daar waar mogelijk behouden.

De inrichting hebben we met veel oog voor originele details gedaan. We hebben oude materialen en spullen hergebruikt en in de woonkamer zijn twee stukken van de originele scheepswand terug te zien.
Het eindresultaat is een woonschip waarover tot in de details goed is nagedacht om vormen praktisch en mooi samen te laten gaan en daarmee het oorspronkelijke ontwerp te blijven herkennen.
Vanaf september 2016 genieten wij met volle teugen van het wonen op Robbedoes!

Andere genomineerden:

Dolfijn – Vinkeveen

B18 – Amsterdam

Winnaar Woonboot van het Jaar 2016

Robbedoes – Amersfoort

Winnaar Publieksprijs 2016

Dolfijn – Vinkeveen
Winnaar Woonboot van het Jaar 2016
persmap: 2016
genomineerden: 2016

Dolfijn – Vinkeveen

B18 – Amsterdam